【一般的な豆腐】General tofu 普通豆腐

日本の主な豆腐は、主に絹ごし豆腐と木綿豆腐です。


日本豆腐主要是「絹ごし豆腐(Kinugoshidouhu)」和「木綿豆腐(Momendouhu)」


Japanese tofu is mainly 「絹ごし豆腐(Kinugoshidouhu)」 and 「木綿豆腐(Momendouhu)」

絹ごし豆腐(Kinugoshidouhu)

プリンや杏仁豆腐に似ている柔らかさ。生で食べることが多い。一番シンプルな食べ方は青葱と醤油。そして、すりおろした生姜を加えることもあります。味噌汁に加えることもあります。


柔软度类似于布丁和杏仁豆腐。经常生吃。最简单的吃法是葱和酱油。有时加入生姜泥。可以添加到味味噌汁(Misoshiru)中。

Softness similar to pudding and almond tofu.Often eaten raw.The simplest way to eat is green scallion and soy sauce.Sometimes ginger paste is added.
It may be added to 味噌汁(Misoshiru).

木綿豆腐(Momendouhu)

圧力を加えて水分を抜いてあるので弾力があります。料理に使われることが多い。鍋料理や煮物などが多いです。

它具有弹性,因为已通过施加压力将其排出。常用于烹饪。用于火锅和煮物(Nimono:水煮食物)。

It is elastic because it has been drained by applying pressure. Often used for cooking.Used in 鍋料理(Japanese hot pot) and 煮物(Nimono:food cooked by boiling).

【大豆ではない豆腐】Besides, tofu that tastes different from soybeans 此外,豆腐的味道不同于大豆  

卵豆腐(Tamagodouhu)

これは茶碗蒸しに味が似ています。しかし茶碗蒸しと比較すると、出汁が少なく固いです。専用のタレをかけて食べます。卵豆腐は冷たいままで食ベます。

它的味道类似于茶碗蒸し(Chawanmushi)。但是,与chawanmushi相比,出汁(Dashi:通过将海带和干鱼等食物煮沸制成的汤料)很少量而有点坚固。与特殊的酱一起吃。鸡蛋豆腐可以冷食。

It tastes similar to 茶碗蒸し(Chawanmushi). However, compared to chawanmushi, the 出汁 (Dashi: soup stock made by boiling foods such as kelp and dried bonito) is small amount and a little firm. Eat with a special sauce. Egg tofu can be eaten cold.

胡麻豆腐(Gomadouhu)

奈良県および和歌山県の郷土料理です。 ワサビを乗せて冷たいままで食べます。少し餅に似たもちもちした食感です。デザートのように感じることもできます。

It is a local dish of Nara and Wakayama prefectures. it eat it cold. It has a chewy texture that is a bit like mochi. Put on wasabi.You can also feel like a dessert.

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我发现这种豆腐味道鲜美。这是絹ごし豆腐。

I find this tofu rich and delicious. It is silken tofu.