餡:an

白餡:siroan

日本の伝統のお菓子である和菓子は、小豆で作った餡が一般的ですが、白餡という白色の餡もあります。今回は白いんげん豆を使って白餡を作ります。

白いんげん豆は過去にTV番組で糖質の吸収を妨げることができると放映されました。しかし、軽く炒っただけの豆を粉末にしてご飯にかける方法はレクチンというたんぱく質が失活していないため食中毒になった人が多く出たため問題になりました。そこで私達が学んだことは、白いんげん豆は1時間以上煮る必要があります。

1時間以上煮ることで、糖質の吸収を妨げる性質もなくなるのでダイエットには効果がないようです。

あなたは餡を手作りすると、市販の餡はどれだけ砂糖が使われているかを知り、きっと驚かされることでしょう。これはお腹がいっぱいになるたんぱく質のお菓子です。甘味料を利用して上手に糖質を制限してください。

日本甜点是传统的日本甜点,通常由小豆制成,但也有一种称为白豆酱的白豆。这次,我将用白色面条制作白豆沙。

过去,白豆已经可以在电视节目中播放,因为它可以防止糖分的吸收。但是,将轻度焙炒的豆粉撒在大米上的方法成为一个问题,因为许多人由于未凝集称为凝集素的蛋白质而对食物上瘾。我们了解到,白面条需要煮至少一个小时。

煮一个小时以上将不再干扰糖的吸收,因此它似乎对节食没有效果。

制作豆沙时,您会惊讶地发现商业豆沙中使用了多少糖。这是一种可以填饱肚子的蛋白质糖果。使用甜味剂很好地限制糖分。

Japanese sweets, which are traditional Japanese sweets, are generally made from red beans, but there is also a white bean paste called white bean paste. This time, we will make white bean using white beans.

Navy beans have been aired on TV shows in the past as being able to prevent the absorption of sugars. However, the method of powdering lightly roasted beans and sprinkling them on rice became a problem because many people became food poisoning because the protein called lectin was not inactivated. What we learned there is that white beans need to be boiled for at least an hour.

Boiled for more than an hour eliminates the property of hindering the absorption of sugars, so it does not seem to be effective for dieting.

When you make bean paste by hand, you will be surprised to find out how much sugar is used in commercial bean paste. This is a protein candy that fills your stomach. Use sweeteners to limit sugar well.
糖質を調整した白あん

(餡)
白いんげん豆         200g
砂糖もしくは甘味料      お好みで

(餅)
餅        お好みで

1.白いんげん豆を水でこすり洗いする/用水擦洗白豆/Scrub white beans with water

2.鍋にお湯を沸かし弱火で1時間以上煮て豆を柔らかくする/将锅中的水煮沸,然后用小火煮至少1小时,以使豆变软。/Boil water in a pan and simmer over low heat for at least 1 hour to soften the beans.

3.ざるでゆで汁を濾し、ざるをボウルで受け止めて、少量の水を加え、ざるの上からスプーンでつぶす/过滤煮沸的漏勺,将其放入碗中,加少量水,然后用勺子将其捣碎。/Strain the boiled colander, catch the colander in a bowl, add a small amount of water, and mash it with a spoon over the colander.

4.ボウルにたまってきた白あんを鍋に入れ再び火にかけて砂糖もしくは甘味料をお好みの量加え水分を煮詰めて滑らかな餡にしていく/将碗中积聚的白豆沙放入锅中,再次加热,加入适量的糖或甜味剂,将水煮沸,制成光滑的豆沙。/Put the white bean paste that has accumulated in the bowl in a pan and heat it again to add sugar or sweetener in the desired amount and boil down the water to make a smooth bean paste.

5.餅を食べやすく切り電子レンジかお湯の中で柔らかくしたら餡を絡めてできあがり/将年糕切成易于食用的块,在微波炉或热水中将其软化,然后缠住年糕。/Cut the mochi so that it is easy to eat, soften it in the microwave or hot water, and entangle the bean paste.