南蛮漬けは、魚に揚げた唐揚げ・玉ねぎや人参などの野菜・唐辛子の入った甘酢を絡めた料理。主に小さな鯵が使われるアジの南蛮漬けが代表的な料理です。酢が入っているため、比較的長く保存することができるため保存食に向いている。魚を良く揚げて長く漬け込むことで骨まで食べることができます。

南蛮漬け(nanbanzuke)是一道炸鱼,洋葱和胡萝卜等蔬菜以及含有胡椒粉的甜醋的菜。一个典型的菜是腌鲭鱼,它主要使用小竹荚鱼。由于它包含醋,因此可以保存相对较长的时间,使其适合腌制食品。您甚至可以通过炸鱼并将骨头浸泡很长时间来吃掉骨头。

南蛮漬け(nanbanzuke) is a dish of fried fish, vegetables such as onions and carrots, and sweet vinegar containing peppers. A typical dish is pickled horse mackerel, which mainly uses small horse mackerel. Since it contains vinegar, it can be stored for a relatively long time, making it suitable for preserved foods. You can eat even the bones by deep-fried fish and soaking it for a long time.